ΑΜΕΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6945 723523


Αρχική » » Αλεξανδρίτης

Αλεξανδρίτης

{[['']]}
Αλεξανδρίτης: Έχει την ιδιότητα να μεταβάλλει το χρώμα του ανάλογα με το φως που δέχεται,
ενώ το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «φαινόμενο του Αλεξανδρίτη».

Βοηθάει τις φλέβες και τις αρτηρίες και ενισχύει την ισορροπία του νευρικού συστήματος.

Ανήκει στην ποικιλία χρυσοβηρύλου.

Το χρώμα του είναι βαθύ πράσινο έως σμαραγδοπράσινο στο φως της μέρας και μωβ κόκκινο έως μωβ τη νύχτα. Διαφανής ,ημιδιαφανής με υαλώδη λάμψη λίθος ,ειδικό βάρος 3,71 gr ανά cm3 και χημικό τύπο BeAL2O4. 

Η εξάλειψη της πέτρας αυτής και η μοναδική της ικανότητα να αλλάζει χρώμα ,ανάλογα με το φως ,την συγκαταλέγουν στις πολυτιμότερες πέτρες του κόσμου η οποία ξεπερνά πολλές φορές σε αξία ακόμα και τα διαμάντια. Η τιμή της ενδεικτικά κυμαίνετε από 1000 έως 5000 δολάρια το καράτι, ενώ στα δυο καράτια η τιμή της σχεδόν δεκαπλασιάζετε.


Ένα από τα καλύτερα δείγματα βάρους 5,38 κιλών βρίσκετε στο ορυκτολογικό μουσείο Fersman στη Μόσχα, ενώ κομμάτια επεξεργασμένου αλεξανδρίτη, πολλών καρατίων ,βρίσκονται επίσης στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Λονδίνου και στο ινστιτούτο Σμισθονιαν στην Ουάσιγκτον οπού το δείγμα είναι 66 καράτια και βέβαια η αξία του είναι ανεκτίμητη. 

Ο αλεξανδρίτης κατασκευάζετε στις μέρες μας τεχνητά με πολύ υψηλέ κόστος και χρησιμοποιείτε στα παράθυρα των διαστημόπλοιων επειδή φιλτράρει τις επιβλαβής κοσμικές ακτίνες ενώ συνδυάζετε και με την τεχνολογία λέιζερ προσφέροντας στον τομέα της υγείας και της κοσμετολογίας θαυμαστά αποτελέσματα. Ανακαλύφθηκε το 1834 στα Ουράλια όρη της Ρωσίας ενώ το όνομα του προήλθε από τον τσάρο της Ρωσίας Αλέξανδρο Β όπου την ημέρα της ανακάλυψης του είχε γενέθλια, έτσι ονομάστηκε αλεξανδρίτης προς τιμήν του.

Ενώ ανακαλύφθηκε στη Ρωσία σύντομα εξαλείφθηκαν τα κοιτάσματα του με αποτέλεσμα τώρα το 95% της παγκόσμιας παραγωγής του να εξορύσσεται στο ορυχείο Hematita στην νοτιοανατολική Βραζιλία ,ενώ μικρότερα ορυχεία εξόρυξης βρίσκονται στη Μιανμάρ ,στη Σρι Λάνκα, τη Μαδαγασκάρη και τη Μπούρμα. Για τους σοβιετικούς από σύμβολο τύχης και ελπίδας έγινε σύμβολο κακοτυχίας μετά το τελος του Β παγκοσμίου πολέμου οπού πάνω από 7000000 σοβιετικοί έχασαν τη ζωή τους ,καθώς ο αλεξανδριτης ,λόγο της δημοτικότητας του, βρισκόταν σε κάθε ρωσικό σπίτι έστω και αν επρόκειτο για συνθετικό κομμάτι του ,που θρηνούσε κάποιο νεκρό σύζυγο ή γιο. Ήρθε όμως η ώρα να αποκαταστήσουμε τη φήμη του και να τον θαυμάσουμε για τις ιδιότητες του. Ο μύθος λέει ότι ο αλεξανδρίτης άλλαζε μορφές ,την ημέρα γινόταν σμαράγδι και τη νυχτα αμέθυστος ,λόγο της αλλαγής του χρώματος του .Το φαινόμενο αυτό μέχρι και στις μέρες μας ονομάζετε ''φαινόμενο του αλεξανδρίτη''. Ο πρώτος άνθρωπος ,ίσως ,που σύνδεσε τον αλεξανδρίτη με ''μαγικές'' ιδιότητες ήταν ο ρώσος συγγραφέας Nikolai Semyonovitch Leskov(1831-1895)στο βιβλίο του ''alexandrite, mysterious interpretation of a true fact"οπού ο αλεξανδρίτης παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή της νουβέλας του καθώς παρουσιάζετε ως προφητικός λίθος ,ενώ ο Γάλλος μάγος και συγγραφέας του βιβλίου ''The key to the great mysteries'' Elphas Levi (1810-1875) παρουσιάζει με τη σειρά του, την ιδία εποχή περίπου τον αλεξανδρίτη ως το σπουδαιότερο φυλακτό της εποχής του με την ιδιότητα να καθαρίζει και να ενδυναμώνει την καρδιά, τις αρτηρίες ,τις φλέβες.


Σύμφωνα με τις ανατολικές φιλοσοφίες και πεποιθήσεις ο αλεξανδρίτης ,πάλι λόγο των χρωμάτων του, κυρίως ,κυβερνάτε από τον πλανήτη Ερμή ενώ σε συνδυασμό με τους αστρολόγους πιστεύετε ότι επηρεάζει τα διπλά ζώδια των διδύμων ,των τοξοτών και των ιχθύων. 

Συνδέετε σύμφωνα με τους ενεργειακούς πρακτικούς με τα τσάκρα της ρίζας ,του ηλιακού πλέγματος, της καρδιάς, του λαιμού και της κορυφής. Πώς μεταφράζετε αυτό; Είναι εμπλουτισμένος με τη δυναμική της ανάπτυξης, είναι χαρά και αγάπη για ζωή, επιδρά στο νευρικό σύστημα, στη σπλήνα και στο πάγκρεας. Θεραπεύει την μη απορρόφηση πρωτεϊνών ,τις παρενέργειες της λευχαιμίας και ανακουφίζει τους αυχενικούς μύες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενεργοποιεί το συκώτι. Νοητικά ,ανοίγει τη διαίσθηση και τις μεταφυσικές ικανότητες, δημιουργεί ισχυρή θέληση και προσωπικό μαγνητισμό , αναζωογονεί, κτίζει τον αυτοσεβασμό μας, επιταχύνει τη διαδικασία αλλαγών στη ζωή μας. Χρησιμοποιείτε , επίσης, στο διαλογισμό για να προάγει τη συναισθηματική και νοητική ισορροπία και να φέρει την αλλαγή, την επιτυχία, την ευτυχία στη ζωή μας. 

Ο αλεξανδρίτης είναι η πέτρα της δυαδικότητας. 

Πράσινος ή κόκκινος, για καλή τύχη ή κακοτυχία, αγάπη ή ζήλεια. Πάντα θα αλλάζει μορφές και χρώματα και θα συνεχίζει να γοητεύει αστρολόγους, επιστήμονες, ενεργειακούς πρακτικούς και εραστές των λίθων ανά τον κόσμο.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο :

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

http://picasion.com/

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

png optimizer
=====